Światła dzienne Octavia I

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Paczka
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez sasiad69
    Zamieszczone przez Paczka
    Zamieszczone przez OczeK
    Wrzuc foto jak na aucie twoim leżą
    Sorry, ze tak dlugo

wyglada to tak, choc moim zdaniem zdjecia nie oddaja efektu a ja nie chce ich podciagac w zaden sposob

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pozdrawiam
    super są te dzienne - szkoda tylko, że takie drogie
    Kupilem w Czechach, troche taniej wyszlo.

pzdr

Zostaw komentarz:

• sasiad69
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Paczka
    Zamieszczone przez OczeK
    Sorry, ze tak dlugo

wyglada to tak, choc moim zdaniem zdjecia nie oddaja efektu a ja nie chce ich podciagac w zaden sposob

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pozdrawiam
    super są te dzienne - szkoda tylko, że takie drogie

Zostaw komentarz:

• wodan
    odpowiedział(a)
    Dla przykładu - DRL OSRAM PX-5
    Cena to ok. 300,00 zł.

Przy montażu oczywiście trochę rzeźby, ale efekt zadowalający. Testuję już 3 miesiąc i jestem zadowolony.

Fotki:

Zostaw komentarz:

• Paczka
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez OczeK
    Sorry, ze tak dlugo

pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• OczeK
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• Paczka
    odpowiedział(a)
    Witam,

u mnie od miesiaca takie jezdza:

uwielbiam je

Zostaw komentarz:

• bastek1080
    odpowiedział(a)
    Witam.
    A co zaproponujecie do OII Tour bez świateł przeciwmgielnych? Albo w ich miejsce albo w kratki pod którymi jest miejsce na zaczep do holowania. Moje typy Magneti Marelli lub Philipsy 4 led. Jakieś propozycje dobrze świecących i trwałych lampek drl? Jakie Lampy wytrzymaja mycie Karcherem?

Zostaw komentarz:

• OczeK
    odpowiedział(a)
    Koledzy szukam lamp DRL pasujących w kratki zderzaka naszej O1 po FL, miałem pomysł aby to była długa linia.
    Mierzyłem otwór i z zewnątrz ma ok 35cm x 1,5cm trochę zwęża się do środka. Zupełnie jestem zielony w temacie montażu drl ale oczywiście nie znalazłem takich lamp, wszystkie są wyższe minimum 21-24mm.
    No i znacznie krótsze. Podpowiedzcie czy można by ułożyć obok siebie dwie lampy (chodzi mi o te z diodami świecącymi w światłowód) i połączyć to jakoś razem "cuzamen do kupy" ?

Mniej więcej takie coś chciałem osiągnąć:

Znalazłem coś takiego ale efekt nie taki jak chciałem a cena kosmiczna

Zostaw komentarz:

• Tomasz76
    odpowiedział(a)
    Najlepiej światła do jazdy dziennej podpiąć pod fabryczny włącznik, nic nie trzeba kombinować, jest nawet przewidziany na to fabryczny pin. Po przekręceniu kluczyka samoczynnie pojawia się napięcie i światła załączają się, po przekręceniu pokrętła na pozycyjne lub mijania, drl gasną

Zostaw komentarz:

• Qstachu
    odpowiedział(a)
    Zgadza się że drogowe nie są do końca legalne, ale na logikę są bardziej widoczne niż większość mijania czy badziewne ledy. W Octavii akurat klosze są dobre i mijania mogą wystarczyć , nawet obniżone, ale jest sporo aut które mają tak lipne lampy że masakra.

Zostaw komentarz:

• Marian 2
    odpowiedział(a)
    Tylko jest pewien problem natury "prawnej". Jazda na światłach drogowych jako dzienne, nawet o obniżonej mocy (nie oślepiają) jest nie legalna w świetle obowiązujących przepisów. W każdym przypadku będą to włączone światła drogowe, a jako dzienne, obowiązują światła mijania, i przepisy nic nie mówią o ich mocy.
    Dla tego w swoim rozwiązaniu ( w linku z Elektrody) wykorzystałem światła mijania o obniżonej mocy.
    W czasie prób miałem wykorzystane także światła drogowe jako dzienne o obniżonej mocy, jednak porównując efekty, była nie wielka rożnica, prawie nie zauważalna, i wykorzystałem światła mijania aby być całkowicie w zgodzie z przepisami.

Zostaw komentarz:

• Qstachu
    odpowiedział(a)
    Stronę wcześniej pisaliśmy o podobnym module tyle że kupnym na portalu aukcyjnym. Sam go używam już prawie rok tyle że na długich światłach i jestem mega zadowolony,bo za nie dużą kasę i nie szpecąc auta zrobiłem coś praktycznego. Nie muszę martwić się o włączanie / wyłączanie świateł no i czasem funkcja coming home się przydaje

Zostaw komentarz:

• Marian 2
    odpowiedział(a)
    Alternatywa dla klasycznych świateł dziennych to światła mijania o obniżonej mocy za pomocą PWM:

Taki układ zapewna "miękki start" żarówek oraz zwalnia od "obowiązku" pilnowania momentu włączania/wyłączania klasycznych świateł dziennych. Po za tym znacznie wzrasta trwałość reflektorów, to znaczy odbłyśników i szyb w przypadku plastykowych.

Zostaw komentarz:

• Qstachu
    odpowiedział(a)
    Jak ze skrzynki z bezpiecznikami wewnątrz pojazdu to można użyć bezpiecznika od ABS, tak było w instrukcji modułu DRL, używam już parę miesięcy i jest OK. Ale jak do jakiś ledów to tak jak kolega wyżej napisał podpiąć się pod maską mniej roboty

Zostaw komentarz:

• FishPL
    odpowiedział(a)
    Ja mam po zapłonie (skrzynka z przekaźnikami pod maską). Gasną i zapalają się po przekręceniu kluczyka. Mam nadzieje, że pomogłem

Żółte kółko na obrazku
    P.S. to nie moje auto
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• Litwincrew
    odpowiedział(a)
    Witam

Gdzie się podpiąć w skrzynce bezpiecznikowej aby światła zapalały się po uruchomieniu silnika???

Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• Qstachu
    odpowiedział(a)
    Zakłócenia od ledów to standard szczególnie tych tańszych, problem stanowią przetwornice montowane przy diodach, przerabiałem ten problem w Toledo, na elektrodzie znalazłem rozwiązanie może nie w 100% eliminujące zakłócenia ale proste i tanie (około 3zł w stacjonarnym sklepie z elektroniką a portal aukcyjny około 1zł). Wystarczy zamontować stabilizator napięcia L7812 (wersję mocniejszą 1,5-2A) i pomaga idzie słuchać radia.Tyle że te stabilizatory się strasznie grzeją no i akurat w aucie działa na pograniczu swojej skuteczności ale zawsze to coś.

Zostaw komentarz:

• zaps
    odpowiedział(a)
    Witam
    Czy ktoś z Was miał problem z zakłócaniem stacji radiowych przez dzienne? Ze świateł jestem mega zadowolony poza tym jednym problemem. Wcześniej miałem inne światła to radio odbierało bez zmian, ale zmieniłem bo wygląd mi się do końca nie podobał. Na początku ten dodatkowy plus po zapłonie miałem podłączony pod alternator, ale w ogóle żadna stacja nie odbierała. Teraz podłączyłem pod jeden z przekaźników za skrzynką bezpieczników, jest trochę lepiej, ale jak jestem trochę dalej od nadajników to radio syczy. Jak wyłączę światła jest OK. Może jakiś filtr jeszcze zamontować? za wszystkie podpowiedzi będę wdzięczny. Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• innotic
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Qstachu
    innotic, Powiem że super to wygląda wiadomo że przed lifotwa gorsza do DRLu,ale tobie udało się dobrze dobrać i ładnie zamontować, użyłeś uchwytów z zestawu czy jakiś inny patent?A i czy kratki nie są mocno osłabione przez wycięcie że próba dostania do uchwytu holowniczego nie zakończy się uszkodzeniem kratki?Jedynie trochę ta cena zaporowa ale jakość kosztuje, bo te Daylight 4 trochę małe są ale też fajne.Teraz muszę się zastanowić czy poczekać i kupić te Philipsy czy montować moduł tego typu link do modułu
    Wybaczcie że tak długo zwlekałem z odpowiedzią. Wybrałem DayLight 5, bo poprzednio miałem jakieś chińskie buble i dziury w kratkce zostawiły spore (165mm długości chyba miały), dlatego kupiłem większe lampy żeby zamaskować. Lampy mocowane są na oryginalne uchwyty, które są bardzo przemyślane. Co do kratek, to górne zatrzaski dobrze się trzymają pomimo sporej ilości usuniętego plastiku. U mnie plus był taki że kupiłem lampy używane, a naczytałem się tyle o nich, że nie bałem się o to że byłyby uszkodzone czy coś. Mimo że wszystko robione jest w Chinach, to Philips stosuje dość wysokie normy i sam dostarcza diody.

Zostaw komentarz:

• Qstachu
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez lukasz16v
    Qstachu, co do jakości fakt nie są najlepszej..bo czego się spodziewać za 25 zł /szt
    w słoneczny dzień prawie wgl ich nie widać ale obecnie gdy jest szaro buro i ponuro widać je z dość sporej odległości...tylko tak jak pisałem do jazdy dziennej mi to nie służy bo i tak z przyzwyczajenia zapalam mijania... :wink:
    E te i tak nie są takie złe widziałem gorsze :P a ludzie je posiadający wpadali w samozachwyt bo się czuli jak w nowych Audi

[ Dodano: Sob 24 Maj, 14 09:11 ]
    g3rsuNa chwilę obecną z Pandą daje sobie spokój:P dziś będę montować ten moduł w Skodzie , dawałeś te śmieszne bezpieczniki 1A co na filmiku zalecali?

Zostaw komentarz:

• d00lar
    odpowiedział(a)
    a pozatym misiaczki raczej by się doczepiły

Zostaw komentarz:

• lukasz16v
    odpowiedział(a)
    Qstachu, co do jakości fakt nie są najlepszej..bo czego się spodziewać za 25 zł /szt
    w słoneczny dzień prawie wgl ich nie widać ale obecnie gdy jest szaro buro i ponuro widać je z dość sporej odległości...tylko tak jak pisałem do jazdy dziennej mi to nie służy bo i tak z przyzwyczajenia zapalam mijania... :wink:

Zostaw komentarz:

• Qstachu
    odpowiedział(a)
    mikser78, jedyne co mi nie odpowiada to cena tych lamp:P ale niestety jakość kosztuje.Ogólnie ładnie świecą i dobrze się wpasowały w kratkę

lukasz16v, pomysł ciekawy ale same diody nie grzeszą jakością chyba z daleka nie są dobrze widoczne (brak odbłyśnika )i pewnie w krótkim czasie zaczną padać jedna po drugiej.Ale i tak efekt lepszy niż chińskie lampy angele tam to dopiero dziadoskie ledy wsadzają

Zostaw komentarz:

• lukasz16v
    odpowiedział(a)
    Mnie również się podobają tylko mogły by świecić barwą przybliżoną do xenonu tzn biały zimny a świecą żółtawo..chyba ze to tak wyszło na fotkach u mnie co prawda nie światła do jazdy dziennej bo zapalam tylko na podwórku itp ktoś powie czy pasują mi te ledy w lampy ?:P tylko proszę bez komentarzy wieś tuning itd ..

Miałem w zderzaku światła do jazdy dziennej DRL lecz w jednej padł automat trochę jeździłem z przełącznikiem i je wywaliłem...obecnie za 2 piwa dorwałem soczewki od świateł przeciwmgielnych z Calibry z lamp Sonar Angel Eyes i mam w planach je zaadoptować w kratki,będą służyć jako przeciwgielne

:diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• PieTrzaK
    odpowiedział(a)
    A wg mnie wyglądają właśnie całkiem fajnie.

Zostaw komentarz:

Pracuję...